Bericht Frans Lohman

Beste Frans en Herman.
Mogelijk moet ik me eerst even voorstellen: ik ben Frans Lohman, kleinzoon van Frans Twaalfhoven (staak 'Nico'). Ik schrijf jullie als vertegenwoordigers van de staak 'Otto' aangaande het volgende.
Een neef van mij (aan de Lohmannen-kant) heeft onlangs een nieuwe flat betrokken, pas gebouwd op het voormalige klooster-terrein van de zusters Ursulinnen in Bergen (NH). Bij een van zijn wandelingen trof hij het graf van Zr Ewalda (zie pagina 104 in 'Uit het Groene Hart Getogen') en stuurde me de hierbij ingesloten foto. Hopelijk vinden jullie het interessant om deze te krijgen.
Van jongsaf kreeg ik te maken met het begrip 'Ursullinen', omdat mijn moeder Mien Twaalfhoven op 'Jerusalem' in Venray op het gymnasium heeft gezeten en daar in 1928 eindexamen heeft gedaan.
Een copie van deze email gaat even naar Bert, die ons onlangs in alle bescheidenheid heeft laten weten dat hij niet de schrijver is van het monumentale boek over de Twaalfhoven Saga, maar toch zeker bekend mag zijn als wat onze Duitse buren 'Urheber' noemen!


Index