Bericht Frans Lohman

14 april, 2019

Beste Frans en Herman.
Mogelijk moet ik me eerst even voorstellen: ik ben Frans Lohman, kleinzoon van Frans Twaalfhoven (staak 'Nico'). Ik schrijf jullie als vertegenwoordigers van de staak 'Otto' aangaande het volgende.
Een neef van mij (aan de Lohmannen-kant) heeft onlangs een nieuwe flat betrokken, pas gebouwd op het voormalige klooster-terrein van de zusters Ursulinnen in Bergen (NH). Bij een van zijn wandelingen trof hij het graf van Zr Ewalda (zie pagina 104 in 'Uit het Groene Hart Getogen') en stuurde me de hierbij ingesloten foto. Hopelijk vinden jullie het interessant om deze te krijgen.
Van jongsaf kreeg ik te maken met het begrip 'Ursullinen', omdat mijn moeder Mien Twaalfhoven op 'Jerusalem' in Venray op het gymnasium heeft gezeten en daar in 1928 eindexamen heeft gedaan.
Een copie van deze email gaat even naar Bert, die ons onlangs in alle bescheidenheid heeft laten weten dat hij niet de schrijver is van het monumentale boek over de Twaalfhoven Saga, maar toch zeker bekend mag zijn als wat onze Duitse buren 'Urheber' noemen!

[ photo: IMG 3145 | Stichting Familie Twaalfhoven ]

[ photo: Nieuwsbrief-11 | Stichting Familie Twaalfhoven ]

Feest

1 september, 2018

Op 9 september 2018 is er weer een familiefeest. Houd de datum alvast vrij in de agenda. Zodra de datum en locatie bekend zijn, ontvangt iedereen een uitnodiging. Merlijn Twaalfhoven zal weer een interactief muzikaal optreden verzorgen.


Website

26 augustus, 2018

Tips, ideeën en suggesties voor deze website zijn welkom.

[ photo: Nieuwe Website | Stichting Familie Twaalfhoven ]

[ photo: Nieuwsbrief 10 | Stichting Familie Twaalfhoven ]

Overleden

15 juli, 2018

Begin juli is Nico Plomp overleden. Het bestuur is Nico erg dankbaar voor zijn grote betrokkenheid en werk voor de stichting. In opdracht van Bert Twaalfhoven voerde hij in 1975 een onderzoek uit naar de voorouders van de familie. Zo legde hij het fundament voor de genealogie van de Twaalfhovens die hij in samenwerking met Dirk Kuiper voltooide. Wij wensen Nico’s gezin veel sterkte.

[ photo: Twaalhoven01 | Stichting Familie Twaalfhoven ]

Oproep: gegevens stamboom

3 juni, 2018

Om de gegevens van de stamboom ook in de toekomst up-to-date te houden, verzoeken wij u vriendelijk om een exemplaar van geboortekaartjes, overlijdensberichten, aankondigingen van een huwelijk of ander samenlevingsverband, dan wel echtscheiding te mailen.

[ photo: Oproep Stamboom | Stichting Familie Twaalfhoven ]

    Index